Burçlara Göre Çiçek Seçimi

Hediye seçimi yapmak her zaman kolay olmayabilir. Akla gelen ilk fikir bile mutlaka öncesinde bir düşünce ile ortaya çıkmıştır. Öyle ki düşünülmemiş bir hediye almak, karşımızdaki kişiyi memnun etmeyecek çünkü değerli hissettirmeyecektir. Çiçekler duyguların ifade ediliş biçimlerinden en güzeli ve özelidir. Karşınızdaki kişiye sevginizi göstermek ve duygularınızın derinliğini karşı tarafa en doğru şekilde ifade edebilmek için çiçekler, sizlere şahane eşlikçilerdir. 

Her bir çiçek, içerisinde farklı ve özel anlamlar barındırmaktadır. Çiçek seçimi her ne kadar zevke ve tarza uygun olsa da, kişilik özellikleri de bu konuda büyük rol oynamaktadır. 


Çiçekler özel günler başta olmak üzere birçok önemli anın kurtarıcısı olmuşlardır. Bu sebeple he diye tercihi yaparken, çiçeklerin göz önünde bulundurulması normal bir durumdur. Ayrıca çiçeklerin hediye olarak tercih edilmesinin birçok nedeni  olabilmektedir. Kimi zaman bir kutlama kimi zaman doğum günü ve daha birçok anlamlı günde, sevdiklerinize hediye olarak çiçekleri tercih etmek istersiniz. 

Fakat burada dikkat edilmesi gereken hediye olarak çiçek alınacak kişinin, zevkine ve tarzına uygun çiçek seçimi yapmak son derece önemlidir. Bu duruma dikkat edilerek yapılacak bir çiçek tercihi, karşınızdaki kişiyi daha fazla etkileyecektir. Ancak karşınızdaki kişinin, çiçek zevkine dair bir fikriniz bulunmuyor olabilir.

İşte bu noktada burçlara göre çiçek seçimi yapmak, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Burçlara göre çiçek tercihi yapmak, yalnız özel ve düşünülmüş bir hediye vermenin yanında sevdiklerinizin  gözünde, günün kahramanı olmanızı da sağlamış olacaktır. Çünkü günümüzde herkes burcunun en az bir özelliğini taşımakta ve burcuyla uyumlu bir yaşam tarzı sürdürmektedir. Bu sebeple çiçek zevkinin ve tarzının karakteristlik özellikleri ile benzerlik göstermesi olağan bir durumdur. 

Aynı zamanda sevdiğiniz kişinin burcuna göre çiçek hediye etmeyi tercih etmek, onu ne kadar düşündüğünüzü ve ona ne kadar değer verdiğinizi göstermek için oldukça doğru bir seçenektir. Bu tür bir hediye karşısında, sevdiğiniz kişi oldukça mutlu olacak ve aranızdaki bağ daha da kuvvetlenecektir. Aşağıdaki yazımızda kişilerin burçlarına göre tercih edebileceğiniz çiçekleri bulabilir ve sevdiklerinizi özel ve değerli hissettirebilirsiniz.

Burçlara Göre Çiçekler

12 farklı güneş burcu bulunmakta bu burçlarda farklı kişilik özelliklerini temsil etmektedir. Burçlar doğum tarihine göre belirlenir ayrıca kişinin davranışları ve tercihleri üzerinde de oldukça etkilidir. Karşınızdaki kişinin çiçek zevkini bilmediğiniz de burcuna göre çiçek seçimi yapmak şüphesiz ki olağanüstü incelikte bir tercih olacaktır. Aşağıdaki yazımızda hangi burcun hangi tarihleri kapsadığını ve hangi çiçeklerin onlara daha uygun olduğunu bulunabilirsiniz.

  • Koç Burcu (21 Mart-19 Nisan): Lale, Papatya 
  • Boğa Burcu (20 Nisan- 29 Mayıs): Kırmızı Gül, Lale
  • İkizler Burcu (21 Mayıs - 21 Haziran):Orkide, Yasemin 
  • Yengeç Burcu (22 Haziran - 22 Temmuz):Beyaz Gül, Lilyum 
  • Aslan Burcu (23 Temmuz - 22 Ağustos): Lilyum, Sarı Gül 
  • Başak Burcu (23 Ağustos - 22 Eylül): Papatya, Açelya 
  • Terazi Burcu (24 Eylül - 23 Ekim): Krizantem, Gül 
  • Akrep Burcu (24 Ekim - 21 Kasım): Fener Çiçeği, Karanfil 
  • Yay Burcu (22 Kasım - 21 Aralık): Zambak, Leylak
  • Oğlak Burcu (22 Aralık - 19 Ocak): Kamelya, Gül 
  • Kova Burcu (20 Ocak - 18 Şubat): Kartopu Çiçeği, Aloe Vera 
  • Balık Burcu (19 Şubat - 20 Mart): Nilüfer, Zambak 

Koç Burcu Çiçeği 

İlkbahar aylarının en nadide burçlarından olan koç burcu insanları, güçlü ve hareketli karakterleri ile bilinmektedir. Çiçek tercihleri de bu karakteristik özellikleri doğrultusunda şekillenmektedir. Özellikle mavi, beyaz ve mor renkler koç burçlarını oldukça etkilemekte ve dikkatlerini çekmektedir. Bu sebeple koç burçlarına hediye olarak çiçek tercih edecekseniz ve hangi çiçeği almalıyım  diye düşünüyorsanız, papatya yada gerberalar sizin için oldukça doğru tercihler olacaktır. Bunun la beraber seçeceğiniz çiçeğin uzun ömürlü olması, koç burçlarını oldukça mutlu edecektir.

Boğa Burcu Çiçeği 

Boğa burcu hayata karşı oldukça pozitif ve umutlu bakış açısı ile bakan burçlar arasında ilk sıradadır. Canlı ve pozitif renkteki çiçekler, boğa burçları için olağanüstü tercihler olacaktır. Bu durumda boğa burçları için tarih boyunca aşkın ve tutkunun ikonik simgesi haline gelen, kırmızı güller oldukça doğru ve zarif tercihler olacaktır.

İkizler Burcu Çiçeği 

İkizler burcu birine çiçek hediye etmek istediğinizde tercihinizi, birbirinden farklı ve canlı renkler de güllerden yana kullanabilirsiniz. Kırmızı, sarı, pembe, beyaz güller ikizler burcuna oldukça yakışacak hediyelerdir. Bununla beraber ikizler burcunun, duygusal ve romantik yönünün ağır basması hediye tercihlerinde güllerin ön planda olmasını sağlayan bir diğer faktördür. Burçlar ve romantizm ile birleşen gül birleşiminden oluşan eşsiz bir kombinasyondur.

Yengeç Burcu Çiçeği 

Yengeç burcu olan kişiler, arkadaş canlısı ve sempatik özellikleri ile bilinmektedir. Bu baskın yönleri sayesinde yengeç burcu insanlarının, hassas bir yapıya sahip olduklarını anlamak çok da zor değildir. Bu sebeple yengeç burçlarına çiçek tercihi yaparken, hassas ve narin çiçekleri tercih etmek oldukça doğru olacaktır. Bu yaklaşımla yengeç burcu sevdiklerinize, zambak ve ak deniz lalesi almak onları değerli ve özel hissettirecektir.

Aslan Burcu Çiçeği 

Aslan burcu sevdiklerinize çiçek hediye etmek istediğiniz durumlarda, orkide tercih etmek son derece doğru olacaktır. Aslan burçları güçlü yönleri ve kendini sevmeleriyle bilinmektedir. Aslan burcunun gösterişi ve ihtişamı sevdikleri düşünüldüğünde, orkide onları oldukça etkileyecek ve mutlu edecektir. Bulunduğu ortama şıklık ve zarafet katması ile bilinen orkideler, farklı çeşit ve renkleriyle aslan burçlarını oldukça etkileyecek ve aranızdaki bağın güçlenmesini sağlayacaktır.

Başak Burcu Çiçeği 

Pratik ve çalışkan olarak bilinen başak burcu sevdiklerinize hediye tercihi yaparken, çiçekleri seçmek oldukça doğru bir karar olacaktır. Çünkü başak burcunun naif ruhuna, çiçeklerden daha çok yakışan bir hediye olmayacaktır. Sürekli olarak gelişime açık olan başak burçları iç mekân çiçekleri oldukça doğru tercihler olacaktır. Bunun yanında saf ve temiz görüntüdeki çiçeklerde, başak burçlarını mutlu etmek için tercih edebileceğiniz hediyeler arasında yerini almaktadır. Margit çiçeği, açelya çiçeği ve papatya çiçeği başak burcu sevdiklerinizi özel hissettirmek için yeterli olacaktır.

Terazi Burcu Çiçeği 

Terazi burçları kişiler, etkileyici tavırları ile bilinen insanlardır. Terazi burçları genel olarak geçmişin ihtişamından ve gösterişinden bir hayli hoşlanırlar. Bu sebeple çiçeklerde bu doğrultuda şekillenmekte ve duyguların somutlaşmış hâli olarak karşınıza çıkmaktadır. Terazi burçlarının çiçek zevklerini ortaya koyan krizantem ve gül ve dalya çiçeği, onlar için tercih edebileceğiniz çiçekler arasında yerini almaktadır. Bu çiçekle karşısına çıktığınız terazi burçları oldukça mutlu olacaktır.

Akrep Burcu Çiçeği 

Akrep burcu kişiler hayatlarının baş kahramanı olan tutkuyu, yaşamları boyunca kaybetmezler.  Yani akrep burçları yaşamayı seven ve yaşamdan sonsuz zevk alan kişilerdir.  Akrep burcu sev diklerinize bu detayı göz önünde bulundurarak çiçek seçimi yapmak daha doğru bir karar olacak tır. Bu özellikler dikkate alındığında, akrep burçları için karanfil ve fener çiçeklerinden daha doğru bir seçenek olmayacaktır.

Yay Burcu Çiçeği 

Zarif ve şık kişiliklere sahip yay burçları, çiçek tercihlerinde de oldukça zarif ve narin görüntüsü  olan çiçekleri sevmektedir. Yay burcunun tercih edebileceği çiçekler arasında yer alan zambak  ve leylaklar onların kişilikleri ile neredeyse birebir örtüşen, zarif çiçekler arasında yer almaktadır.

Oğlak Burcu Çiçeği 

Oğlak burcu kişiler çalışmaktan asla yorulmayan, iş enerjileri oldukça yüksek insanlardır. Böyle  karakteristlik özelliklere sahip olan kişiler için kamelya ve güller kadar özel çiçek tercihleri olmayacaktır. Oğlak burcu sevdiklerinize tercih edeceğiniz şık kamelyalar ve şahane güller onları oldukça özel ve önemli hissettirecektir.

Kova Burcu Çiçeği 

Sonsuz hayal güçleri ve olaylara akıllı yaklaşımları ile kova burçları, nadide kişilikleri ile bilinmektedir. Hâl böyle olunca bu özel burçlara çiçek tercihi yapılırken, bu özellikleri muhakkak göz önün de bulundurulmalıdır. Kova burcu sevdiklerinize kartopu çiçeği, aloe vera ve kardelen çiçeği tercih etmek, onların kişilik özellikleri ile oldukça örtüşen tercihler olacaktır.

Balık Burcu Çiçeği 

Balık burcu denilince akla ilk olarak duygusallık ve sevecenlik gelmektedir. Genel olarak aldıkları her hediye karşısında duygularını gizleyemeyen balık burçları, özel bir seçenek olarak çiçekleri  tercih edecekseniz nilüfer yada zambaklar tam size göre bir tercih olacaktır. Bu çiçeklerle sürpriz yaptığınız balık burçları, her zaman olduğu gibi duygularını gizleyemeyecek ve oldukça mutlu olacaktır.