Misafirlik İçin Hangi Çiçek Alınmalı?

Misafirlik, türk kültüründe oldukça önemli ve özel bir yere sahiptir. Türk halkı olarak oldukça misafirperver bir halk olduğumuz herkes tarafından bilinen ve görülen bir gerçektir. Misafirliğin türk kültüründe çok önemli ve özel bir yeri vardır. Türk halkı, yüzyıllardır aktarılarak devam eden bir misafirperverliğe sahiptir.

Geçmişten günümüze atalarımız, evlerine gelen misafirlere hoşgörü ve özel bir ilgiyle yaklaşmış evlerinin kapılarını açmıştır. Bizim kültürümüzde, misafirler büyük bir saygıyla karşılanır hatta onlara özel bir oda bile verilirdi. Aynı zamanda geçmişte de misafirliğe giden kişilerin yanlarında, gittikleri eve bir hediye götürmeleri de oldukça sık rastlanan bir durumdur.

Misafirliğe yada ev ziyaretlerine giderken, çiçek almak karsinizda bulunan kişiye olan saygınızı temsil eder. Çünkü çiçekler, duyguları ifade etmenin bir yoludur. Misafirliğe giderken çiçek seçimi yapmak ve birbirinden farklı çiçekler arasından tercihte bulunmak, karşınızdakine sevginizi ifade etmenin harika bir yoludur.

Tüm bunlarla beraber çiçek tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

Misafirliğe giderken hangi çiçek alınır diye düşünmekten önce hangi kriterlere göre çiçek seçilmeli diye düşünülmelidir. Misafirliğe gideceğiniz kişilerin ilişkilerine göre çiçek seçimi yapılmalıdır. Yani bir çifte misafirliğe gidiyorsanız, kırmızı yada beyaz güller gibi seçenekleri göz önünde bulun durmak oldukça doğru bir karar olacaktır.

Bir aileye misafirliğe gidiyorsanız, sade ve zarif tercihlerde bulunmak daha doğru ve mantıklı olacaktır. Bunlarla birlikte misafirliğe gideceğiniz kişinin, zevkine ve tarzına göre tercihlerde bulunmak o çiçeğin daha anlamlı bir hediye olmasını sağlayacaktır. Yani çiçeklerle ilgili olan birine, özel bir çiçek seçmek daha doğru olacaktır.

Son olarak misafirliğe gittiğiniz kişilerin evini göz önüne almanız doğru tercihler yapmanızı sağla yacaktır. Küçük bir eve misafirliğe gidiyorsanız küçük bir çiçek buketi, büyük ve daha geniş bir eve gidiyorsanız daha gösterişli bir buket tercih etmeniz doğru bir karar olabilir.

Misafirliğe giderken, karşınızdaki kişileri özel ve önemli hissettirmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz çiçekler arasında yer alan bazı çiçekler arasında Güller, Papatyalar, Zambaklar, Lilyumlar, Sümbüller, Orkideler yer almaktadır.

Misafirliğe Giderken Tercih Edilen Çiçek Çeşitleri

Türk kültüründe bir eve misafirliğe giderken hediye götürmek, her dönem adet olarak görülmekte ve uygulanmaktadır. Birçok kişi karşısındaki kişiye sevgisini ifade etmenin zarif yollarından biri olarak çiçek buketlerini görmektedir. Bu çiçek aranjmanları sayesinde, ev dekorasyonunu canlı ve göz alıcı bir güzelliğe taşımak oldukça mümkün bir hâle gelmektedir.

Misafirliğe giderken hangi çiçekler tercih edilebilir sorusuna verilecek cevap, hiç şüphesiz ki en başta orkideler ve saksı bitkileri olacaktır. Bununla beraber tercih edebileceğiniz farklı çiçek türlerine aşağıdaki yazımızda ulaşabilir sevdikleriniz için şahane tercihler yapabilirsiniz.

Güller

Güller, sevginin en belirgin ve bilinen sembolüdür. Kırmızı gül daha çok sevgiyi sembolize ederken sarı ve beyaz güller dostluğu ve masumiyeti ifade etmektedir. Özellikle beyaz güller ile hazırlanan çiçek aranjmanları, karşınızdaki kişiye duygularınızı anlatmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle pek çok kişi beyaz güllerle oluşturulmuş aranjmanları tercih etmektedir.

Beyaz gül çeşitlerinin tamamı görsel açıdan karşınızdaki kişiyi etkilemenin en doğru yollarından biridir. Kalite ve şık bir görüntü ortaya koyan bu aranjmanlar, estetik açıdan da pek çok kişiyi oldukça etkileyecektir.

Orkideler

Orkideler, lüksün simgesi olarak bilinirler. Beyaz orkideler saflığı ifade ederken, pembe orkideler sevgiyi, mor orkideler ise zarafeti temsil etmektedir. Bu çiçeklerin bakılması ise oldukça kolay ve zevklidir. Orkideler, uzun süre solmadan dayanabilen ve oldukça hoş bir görüntüye sahip olan bir çiçektir. Misafirliğe giderken beyaz, pembe yada mavi orkideleri tercih etmek oldukça doğru bir karar olacaktır.

Lilyumlar

Lilyumlar, zarafetin ve aynı zamanda da saflığın simgesidir. Beyaz lilyumlar saflığı sembolize ederken sarı lilyumlar dostluğu, turuncu lilyumlar ise şefkati sembolize ederler. Misafirliğe giderken bu nadide çiçekleri seçmeniz karşınızdaki kişiye verdiğiniz değerin büyüklüğünü gösterecek tir.

Papatyalar

Masumiyetin ve saflığın simgesi olan papatyalar, her dönem tercih edilen ve oldukça güzel ve özel bir görüntüye sebep olan çiçeklerin başında yer almaktadır. Bu sebeple misafirliğe giderken de rahatlıkla tercih edebileceğiniz çiçeklerin başında gelmektedir.

Zambaklar

Şık ve zarif bir görünüm sunan zambaklar oldukça nadir görülen çiçeklerin başında gelmektedir. Birçok kişi için oldukça özel ve önemli bir yere sahip olan zambaklar, misafirliğe giderken tercih edilen ve oldukça öne çıkan çiçek aranjmanları arasında yer almaktadır. Mor, kırmızı, turuncu ve sarı renkleri ile farklı tasarımlarda yer alan bu çiçekler, misafirlik için oldukça doğru bir seçenek olacaktır.

Nergis Çiçeği

Misafirliğe giderken yeniden doğuşun sembolü olarak bilinen nergisler, ev görmesine gittiğiniz biri ne hediye etmek için oldukça doğru bir tercihtir. Genel olarak bahar mevsimi ile ilişkili olarak bilinse de her mevsim tercih edebileceğiniz muazzam bir seçenektir. Şefkati temsil eden bu çiçekler, sevdiğiniz kişiye armağan edebileceğiniz şahane bir çiçektir.

Sümbüller

Bir buket sümbül çiçeği, ev görmesi için şahane bir yoldur. Bu çiçek aynı zamanda yeni başlangıçlar içinde sıklıkla tercih edilen çiçeklerin başında gelmektedir.

Dracaena

Şans getirdiğine inanılan bu anlamlı ve özel çiçek, ev içerisinde nerede konumlandırılmış olursa olsun iyi şans getirdiğine inanılan bir çiçektir. Aynı zamanda görselliği ile de oldukça sevilmektedir.

Tüm bunlarla beraber bir aileye misafirliğe gidiyorsanız papatya, kasımpatı, lale ve kır çiçekleri bir arkadaşa misafirliğe giderken gül, lilyum ve papatya tercih etmek bir iş arkadaşına misafirliğe giderken orkide ve zambak tercih etmek oldukça doğru ve zarif tercihler olacaktır.

Aile büyüklerini evlerinde ziyaret edecek ve onları mutlu etmek için bir hediye tercihinde buluna caksanız, minnet ve sevgi duygularını sembolize eden karanfiller yada saygıyı ve masumiyeti temsil eden papatyaları tercih edebilirsiniz.

Aynı zamanda saksı çiçekleride misafirliğe giderken tercih edebileceğiniz çiçeklerin başında yer almaktadır. Saksı çiçekleri misafirliğe giden birçok insanın sıklıkla tercih ettiği oldukça şık bitkiler dir. Tüm saksı çiçekleri, hem estetik hemde dekorasyon açısından önemli bir yere sahiptir. Her bir çiçek özel bir tasarıma sahiptir.

Bununla beraber bu çiçeklerde tercih edilen saksı çeşitleri de çiçeğin estetik boyutunu arttırmak tadır. Burada tercih edilen renk seçimide oldukça önemlidir. Saksı çiçeği aranjmanlarında, daya nıklılık yetiştirilme ve bakım kalitesine göre uzamakta ve oldukça uzun bir süre büyüme göster mektedir.

Tüm bunların yanında vazo içerisinde hazırlanmış olan misafir çiçekleride oldukça şık ve modern bir görünüm oluşturmaktadır. Özellikle yeşil çiçekler kullanarak süslenen aranjmanlar, görselliği yüksek bir düzeye çıkarmaktadır. Vazoda çiçek aranjmanlarında hem gül hemde zambaklar kullanılmaktadır.

Benzer renk kullanılanları da estetik görünümü arttırmaktadır. Bu noktada kullanılan vazolarda, bu aranjmanları bambaşka bir seviyeye taşımaktadır. Misafirliğe giderken tercih edebileceğiniz farklı çeşit ve türdeki çiçeklere sitemizden ulaşabilir, özenle hazırlanan ve kaliteli çiçekleri uygun fiyatla satın alabilirsiniz.