Renklerine Göre Orkide Çiçeği Anlamları

Çiçekler muazzam görüntüsü ve muhteşem kokusu ile her yerde ve zamanda dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarırlar. Bu çiçekler farklı anlam seçenekleri ile karşınıza çıkacağı için hislerinizi, karşı tarafa kolay bir şekilde anlatmanıza yardımcı olacaktır. Farklı anlamları ve baş döndürücü görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken çiçeklerin başında, orkideler yer almaktadır.

Orkideler bulunduğu ortamda çok fazla yer kaplamadığı için tercih edilmesinin yanında birçok  farklı özelliği sayesinde de sıklıkla tercih edilen çiçekler arasında yer almaktadır. Şık ve zarif görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken orkideler, ev ve ofis ortamlarında büyütülebilecek çiçeklerin başında gelmektedir.


Eşsiz görüntüsü ile sizi büyüleyen bu özel çiçekler birçok farklı yerde bulunabilen hem sevdikleriniz hem de kendiniz için tercih edebileceğiniz, olağanüstü canlılardır. Bulunduğu ortama bambaşka bir enerji getiren orkideler, farklı birçok renk ve çeşitle karşınıza çıkmaktadır. Farklı renk ve çeşitle karşınıza çıkan bu çiçekler, şık saksılarda iç mekânlarda oldukça sevilen çiçeklerden biridir.

Bu özel çiçeklerin anlamları çoğu kişi tarafından oldukça merak edilmektedir. Bunun en önemli sebebi ise orkidelerin, hediye olarak sıklıkla tercih edilmesidir. Çünkü kişiler hayatlarına dahil olacak her şeyin bir anlamı olmasını istemektedir. İşte bu noktada orkide çiçekleri, duygularınızı en derinden hissettirmek ve açığa çıkarmak için oldukça doğru bir seçenektir. Orkideler bir çiçek olmanın yanında farklı çeşidi ve renkleriyle de pek çok anlam taşımaktadır. Orkide çiçeğinin her bir rengi bir duyguyu ifade etmektedir. Birçok çeşide sahip olan bu zarif çiçekler, hediye etmek içinde oldukça doğru tercihler olacaktır. Orkide çiçekleri kendinize yada sevdiklerinize verebileceğiniz, harika ve anlamlı hediyelerdir.

Özel günlerde duygularınızın derinliğini, en içten ve samimi bir şekilde ifade etmenize yardımcı  olacak olan orkideler, hemen hemen her renge sahip çiçeklerdir. Karşınızdaki kişiye olan özlem, sevgi, minnet ve daha birçok duygunuzu yansıtmanın da en doğru yöntemlerinden biridir. Uzun süre canlı ve gösterişli bir görüntüye sahip olacak olan orkideler, bulundukları ortama kattıkları eşsiz havayla da sevdiğinize kendini özel ve değerli hissettirecektir.

Yaşam alanlarınızda bulunduğu yeri güzelleştiren orkide çiçeği, baharın gelmesi ile birlikte çiçek açmaya başlayarak, stresi ve yorgunluğu azaltıyor olarak bilinir. Tüm bunların yanında hediye tercihlerinde ilk sıradaki çiçekler arasında yer alan bu özel canlılar zarafeti, şıklığı ve aşkı temsil ederler. Özel günlerde sıklıkla tercih edilen çiçekler arasında yer almasının nedeni de budur. Çünkü bu çiçekler kendi içinde birden fazla anlamı temsil ederler.

Özel günlerin vazgeçilmez tercihleri arasında yer alan orkideler, renklerine göre de bambaşka anlamlara sahiptir. Bu sebeple orkideler, sevdiklerinizi mutlu etmek ve anı değerli kılmak için oldukça doğru tercihler arasında yer almaktadır.

Çeşitlerine Göre Orkide Renkleri 

Orkide canlı renkte çiçekleri ve zarif görünümü ile herkesi etkileyen çiçek türlerinden biridir. Bu çiçek türü kendi içinde de birçok türe sahiptir. Çiçekler arasında oldukça dikkat çekici bir görüntüsü ve duruşu olan orkideler, özellikle kadınların oldukça sevdiği ve favorisi olan çiçekler arasında yer almaktadır. Bu sebeple pek çok kişi çevresindeki kadınlara hediye almak istediğinde bu çiçeklere yönelmektedir. 


Bu çiçekler çok beğenilen çiçekler olmasının yanında, bulunduğu her ortama da kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Evlerde ya da ofislerde sıklıkla tercih edilen orkideler, kolay bakımı sayesinde de oldukça sevilmektedir. Orkideler az su isteyen ve yaklaşık 18 derece de yaşayabilen çiçeklerdir.

Bu çiçekler az fakat dikkatli bir bakımla oldukça uzun ömürlüdür. Orkidelere uygulanacak bakımın oldukça dikkatli ve özenli olması gerekir. Bu sayede sağlıklı ve doğru bir şekilde büyüyecektir. Bu nedenle doğru bir hediye tercihi olacaktır.

Sevdiklerinize hediye tercihi yaparken yada kendinizi şımartmak istediğinizde doğru bir tercih olacak olan orkide çeşitlerinin de kendi içinde birçok rengi ve bu renklerin de anlamları bulunmaktadır. Muazzam ve şahane görüntüsü ile orkideler birçok renkte karşınıza çıkabilmektedir. Bu renklerden bazıları ise;

Beyaz Orkide 

Mor Orkide 

Mavi Orkide 

Sarı Orkide 

Pembe Orkide 

Fuşya Orkide 

gibi farklı renklerde ve özel anlamlarda çiçeklerdir. Orkide seçimi yapmadan bir fikre sahip olmak istiyorsanız, aşağıdaki yazıyı inceleyebilir, sizlerde bu doğrultuda duygularınızı en derin ve samimi şekilde karşı tarafa aktarabilirsiniz.

Beyaz Orkide Anlamı

Beyaz orkide asil görüntüsü ile saf sevgiyi sembolize etmektedir. Sevdiklerinize beyaz orkide göndermenin anlamı ise şüphe gibi kirli duyguları içinde barındırmayan, masum sevgi anlamına gelmektedir.

Beyaz orkide çiçeğinin anlamı ise onun sıklıkla tercih edilen çiçekler arasında yer almasını sağlamıştır. Son derece şık ve dayanıklı olmasıyla da taşıdığı anlamı kuvvetlendiren beyaz  orkideler, zarafetin ve masumiyetin ana bileşeni gibidir. Tabi ki bu orkide çiçeklerinin anlamı gönderen kişiye göre de değişiklik göstermektedir. Karşınızdaki kişi ile aranızda bu çiçeğin farklı bir anlamı var ise hiç şüphesiz ki bu anlam oldukça net bir biçimde anlaşılacaktır.

Mor Orkide Anlamı 

Mor rengi yüzyıllar boyunca kişilerin vazgeçilmezi olmuştur. Özellikle asillerin ve soyluların tercih ettiği mor rengi, tek başına bile oldukça zarif ve göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Asaleti temsil eden bu çiçekler, tıpkı ifade ettiği anlam gibi nadir bulunan bir orkide türüdür. Birden fazla türü bulunan orkide çiçeğinin anlamı da renklerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı zamanlar evlerde kimi zaman ise işyerlerinde yerini almaktadır. Bu çiçeklerin bulundukları ortamın atmosferini değiştirdiği de yatsınamaz bir gerçektir.

Mor orkide çiçeğinin en bilindik anlamı asalettir. Çünkü mor orkide çok bulunmamakta ve var olduğu yaşam alanlarında özgün bir atmosfer yaratmaktadır. Bu sebeple orkideler, tercih edilen çiçekler arasında yer almaktadır. Her özel anın ve günün kurtarıcısı olan bu orkideler, zarafeti sayesinde sevdiklerinizin gözlerini kamaştıracaktır. Birçok özel günde sevdiklerinizi mutlu etmek adına mor orkideleri tercih edebilir, onların gözünde ışıltıya sebep olabilirsiniz.

Mavi Orkide Anlamı 

Mavi orkideler doğal bir şekilde olmamasına rağmen, şahane görüntüsü ile gönüllere taht kur maktadır. Mavi orkide çiçeği anlamı ise en büyük ve nadide olarak bilinmektedir. Yapay renklendirme yapılarak üretilen bu çiçekler oldukça nadir bulunmaktadır. Genel olarak karşınızdaki kişiye, duygularınızı ifade edemediğiniz durumlarda tercih edebileceğiniz bu özel çiçekler oldukça hoş bir hediye tercihi olacaktır. 

Pembe Orkide Anlamı 

Pembe orkide oldukça feminen karaktere sahip bir orkide türüdür. Kadınların bütün özellikleri ile birleşen bu özel çiçekler, sevdiklerinizi mutlu etmek istediğinizde tercih edebileceğiniz nadide çiçekler arasında yer almaktadır. 

Sarı Orkide Anlamı

Sık rastlanmayan orkide türleri arasında yer alan sarı orkideler dostluk, sıcaklık ve samimiyet gibi birçok anlamı temsil etmektedir. Diğer taraftan sarı orkideler, muazzam görüntüleri ile bulunduğu ortama şıklık katmanın yanı sıra karşınızdaki kişiyi de oldukça mutlu edecek tercihler olacaktır. 

Fuşya Orkide Anlamı 

Günümüzde son zamanlarda sıklıkla tercih edilen orkideler arasında yer alan fuşya orkideler, sevecenliğin ve samimiyetin sembolü olarak bilinmektedir. Özellikle sevdiklerinize hediye tercihi yaparken seçebileceğiniz çiçekler arasında yer alan bu şık orkideler, rengi sayesinde oldukça dikkat çekmektedir. Canlı renk tonu ve hoş kokusu ile sevdikleriniz için uzun süre kalıcı bir hediye olacaktır.