Özür Dilemek İçin Alınabilecek Çiçekler

Hayatta bazen sevdiklerinizin kalbini kırabilir, istemediği şeyler yapabilir ve üzebilirsiniz. Gönül almak için özür hediyesini düşünmeye başlarsınız. Özür Hediyesi olarak çiçekleri seviyor ise karşınızdaki kişi özür çiçekleri kaçınılmaz özür hediyesi tercih edilebilir.

Her zaman hassasiyeti göstermenin bir yolu olan çiçekler elbette tüm zor anları tatlıya bağlamak için var güçleri ile çalışıyorlar. İstemeden de olsa bazen sevdiklerimizi incitiriz. Onların kalbini geri kazanma konusunda ise en büyük destekçimiz tabii ki çiçekler…Sadelikten, doğallıktan hoşlanan kişilerin favorilerinden olan kır çiçekleri, gösterişten uzak olan kişilerin en sevdiği çiçeklerdendir. Rengarenk kır çiçekleri enerjisi ile sevdiğinizin yüzünü güldürüp kalbinin kapılarını aralamanıza yardımcı olacaktır. Hassas kalpli birini incittiğinizde onun göründüğünden ya da sizin düşündüğünüzden daha narin olduğunu fark edersiniz ancak doğanın asaletinin düzeltemeyeceği çok az şey vardır.

Özür Dileme Çiçek Çeşitleri

Kalp kırmak hiç kimsenin sevdiklerine yaşatmak istediği bir durum değil. Ancak bazen istemeden de olsa sevgi ile atan o kalpler kırılabiliyor. Bu durumda devreye özür dileme çiçekleri giriyor. Kırılan kalpleri onarmak için siz de çiçek gönderebilirsiniz. Bu durumda özür dilemek için hangi çiçekler gönderilir sorusunun yanıtını merak edeceksiniz. Hemen birkaç örnek verelim.


Anneye, babaya, kardeşe, arkadaşa kısacası herkese gönderebileceğiniz özür dileme çiçekleri genellikle buket formunda hazırlanıyor. Ancak saksılı olarak dizayn edilen çiçekleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Özür dileme çiçeklerinin biraz gösterişli olmasında fayda var. Ne de olsa kalpleri yumuşatma gibi önemli bir görevi üstleniyorlar. Bu yüzden sade modellere yönelmeyin.

Bir buket pembe lale ile ya da renkli karışık lale ile kalbinizin temizliğini ve hislerinizin hala sapasağlam yerinde durduğunu ifade edebilirsiniz. Yani anlayacağınız daha derinden özür dilemelerin çiçeğidir laleler. Ufak kırgınlıklardan çok daha fazlasını, büyük vedaları geride bırakmak için tercih edilir.

Eğer sevgiliye ya da eşe göndereceksin kırmızı güllerle hazırlanan özür dileme çiçeklerine yönelmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda rengarenk güllerin farklı çiçeklerle buluşması ortaya şahane bir görünüm çıkarıyor. Tercihinizi bu özel aranjmanlardan yana kullanabilirsiniz. Her ne kadar tüm çiçekleri en taze olanlarla hazırlasak da bir süre sonrasında olduklarını biliyorsunuz. Özür dileme çiçeği olarak daha kalıcı bir hediye gönderme seçeneğiniz de var. Örneğin saksı çiçekleri kalıcı bir seçim olacak.

Alternatifleriniz arasında vazoda çiçek modelleri de yer alıyor. Cam fanusta hazırlanan çiçekler dekoratif açıdan da tercih edilebiliyor. Sevdiklerinizden özür dilerken aynı zamanda ev ya da ofis dekorasyonunda şık bir katkıda bulunmuş olursunuz. Sitemizde özür dileme çiçekleri koleksiyonunda onlarca farklı model var , sipariş oluşturmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Jardinerie'nin çiçek kategorisinde her biri büyük bir emekle büyütülen ve hazırlanan çiçek modelleri mevcut. Rengarenk çiçekleriyle, yemyeşil yapraklarıyla ve mis gibi kokularıyla insanları büyüleyen bu çiçekler arasında elbette kendini affettirmek isteyenler için de bir çok seçenek var.

Özür Dileme Çiçeklerinin Anlamları

Her yere ve anlama uyum sağlayan çiçeklerin başında güller var. İçinizdeki birçok duyguya tercüman olan güller sayesinde anlamlı bir özür hediyesi alabilirsiniz. Karşınızdaki kişi ile aranızdaki bağa göre güllerini rengini değiştirebilirsiniz. Sevgiliniz ya eşiniz için gül alıyorsanız kırmızıdan ilham alın. Kırmızı güllerin büyülü kokusu ile sevdiklerinize kendinizi affettirebilirsiniz.

Sadelik arayanlara uyum sağlayan lilyumlar

Hata yaptığınızda telafi etmek için sadece özür dilemek istemeyebilirsiniz. Bunun yanı sıra renkli bir çiçekle taze bir dokunuş yapmak çok daha etkili olabilir. Aradığınız etkiyi sadelik ile taçlandıran lilyumlar tam size göre. Bu yapısı sayesinde hem eş hem de dostlarınız için tercih edilebilecek çiçekler arasında yer alıyor. Lilyumlar birden farklı renk seçeneği ile karşınıza çıktığı için özür dileyeceğiniz kişinin zevkine uygun çiçeği kolayca bulabilirsiniz. En hoş ve etkili koku hangi renkte var diyorsanız beyaz lilyumları tercih edebilirsiniz.

Naifliği ile dikkat çeken orkideler

Kalbini kırdığınız ya da üzdüğünüz insanlardan özür dilemek için farklı yollar arıyor olabilirsiniz. Klasik bir özrü çok daha düşünceli hale getiren çiçeklerle affedilme şansınızı bir kat daha artırabilirsiniz. Orkideler naif yapısı ve eşsiz görünümü ile özür çiçeklerinin başında yer alıyor. Özellikle sevgilinizin kalbini kırdıysanız orkideler tam size göre. Mor orkideleri tercih ederek sevgilinize iddialı bir özürle gidebilirsiniz.

Sevginizi taçlandıran karanfiller

Karanfiller farklı renklere sahip olduğu için her biri ayrı bir anlam seçeneği sunuyor. Sevdiğiniz bir kalbi kırdığınızda karanfillerin renginden yola çıkarak çok daha anlamlı bir özür hediyesi seçebilirsiniz. Özür dileyeceğiniz kişiye olan sevginizin içtenliği için pembe karanfiller yerinde bir tercih olabilir. Karanfilin yanına ekleyeceğiniz etkili bir özürle şansınızı artırabilirsiniz.

Saflığın simgesi papatyalar

Papatyalar saf ve masum yapısı ile her anlama ve herkese uyum sağlıyor. Sevdiğiniz birinin kalbini kırdığınızda papatyaların masumiyetinden destek alabilirsiniz. Etkileyici ve renkli papatyalarla içten bir özür dilemek, size büyük bir kapı açabilir.

Özür çiçeği kategorisinde yer alan bu çiçekler iki insanın arasındaki buzları eritecek ve tüm kırgınlıkları giderecek güçteler. Dolayısıyla birinden özür dilemek istediğiniz zaman Jardinerie'nin özür çiçeği kategorisinde yer alan modellerden birini seçebilirsiniz.


Özür dileme çiçeği; yaptıklarımız ya da söylediklerimiz için duyduğumuz pişmanlığın somutlaşmış hali. Çünkü bazen yaşadıklarımızı ya da hissettiklerimizi kelimelere dökmekte zorlanırız.

Bunun için hissettiklerimizi ya da yaşadıklarımızı bizim yerimize ifade edecek somut bir şeye ihtiyaç duyarız. Çünkü o söylemek istediklerimizi bizim yerimize ifade eder ya da bize ifade etme gücü verir.

Dolayısıyla özür dileme çiçeği sizin bulunduğunuz duruma çeşitli anlamlar kazandırır. Özür dileme sebebiniz ne ise beni affet çiçeği de o anlama bürünür. Etrafa yaydığı pozitif enerji ve mis gibi kokularla karşı tarafın yumuşamasını ve sizi affetmesini kolaylaştırır.

Peki hangi durumlarda özür dilemek için çiçek alabilirsiniz? İstemsizce ağzımızdan çıkan kötü bir sözü unutturmak ya da karşı tarafta yarattığı üzüntüyü gidermek ve tahribatı onarmak için onlara af dileme çiçeği verebilirsiniz. Ancak bunun dışında yaşanan tüm tatsızlıklar için sevdiklerinize af dileme çiçeği yollayabilirsiniz

Özür Dileme Çiçek Notları

Kavgaları, küslüğü bırakalım geride. Kabul et özrümü, başlayalım yeniden.

  • Özür dilerim demeye nasıl başlayabilirim? Seni üzmek istemedim. Umarım beni affedebilirsin.
  • Keşke zamanı geri alabilsem ve işleri düzeltebilseydim... Beni affet.
  • Kırdım seni ama inan çok üzgünüm. İstediğim tek şey beni affetmen ve yine eskisi gibi olmamız. Seni çok seviyorum.
  • Üzüntümü anlatacak kelime yok. Olanlar için gerçekten çok üzgünüm, özür dilerim.
  • Sana olan mahcubiyetimi nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum, gerçekten çok özür dilerim.
  • Yaptığım tüm hatalara rağmen beni affedebilmen büyük incelikti. Tekrar özür dilerim.
  • Benim huzur bulduğum mutlu olduğum yer seninle birlikte olduğum andır. Özür dilerim aşkım.
  • Dudaklarındaki tebessümü görmek kadar hiçbir şey mutlu edemez beni. Lütfen bu dargınlık bitsin. Gülen yüzünü ve seni çok seviyorum.
  • Geçmişte yaşadığımız tüm kırgınlıklar için özür diliyorum senden.
  • Sağa dönüyorum olmuyor… Sola dönüyorum olmuyor… Yok nafile uyku tutmuyor. Aklım sende. Tüm kalbimle özür diliyorum. Seni seviyorum.
  • Tartışmalarımız aslında hayatta verdiğimiz bir sınav. Aşkımızın sınavı… Bu sınavı kazanalım olur mu?
  • Güzel yüzünün solmasına sebep olduysam özür dilerim. Lütfen beni affet.
  • Sözlerinden belli, kırmışım ben seni bilmeden… Bir sarılsam, özür dilersem affeder mısın?
  • Benim huzur bulduğum mutlu olduğum an seninle birlikte olduğum andır sevdiğim. Çok özür dilerim.
  • Beni affedebilecek misin? Kalbini kırdığım için özür dilerim bir tanem.
  • Gönlünün kırdığımı biliyorum, senden af diliyorum, seni çok seviyorum.
  • Kalbini kırdığım için özür dilerim. Bir şans daha diliyorum.
  • Düşlerim senli, düşüncelerim senli. Kalbini kırdığımdan dolayı çok pişmanım sevdiğim. Özür dilerim.
  • Küslüklere bir son vermeye ne dersin? Kalbini kırdığımı biliyorum, affeder misin beni? Özür diliyorum canım sevdiğim.
  • Uykusuz geceler, pişmanlık dolu düşüncelerden kurtar beni bir tanem. Özür diliyorum senden